Liesbeth Kroes

Wie is Liesbeth Kroes?

Liesbeth Kroes is in 1999 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht in de richtingen Strafrecht- en Privaatrecht. Na haar studie is zij aan het werk gegaan bij een grote rechtsbijstandsverzekeraar. Daar heeft zij 6 jaar lang ruime ervaring opgedaan in het algemeen verbintenissenrecht en het arbeidsrecht en stond zij vooral particulieren bij. Deze ervaring heeft zij in 2006 voortgezet in de advocatuur, aanvankelijk bij Peters & Van Dijk Advocaten en daarna bij Bierman Advocaten. Bij deze kantoren richtte zij zich vooral op de ondernemer, en lag de focus in haar dagelijkse praktijk meer op het arbeidsrecht.

In 2012 maakte zij de overstap naar een grote juridische dienstverlener. Daar was zij een aantal jaren projectleider in een team van juristen, dat voor diverse rechtsbijstandsverzekeraars werkte. Zij onderhield in die rol commerciële contacten met opdrachtgevers, maar zorgde ook dat alle zaken binnen haar team goed geregeld werden en doelstellingen werden gehaald. Omdat Liesbeth een grote drive heeft om juridisch inhoudelijk betrokken te zijn, bleef zij gedurende die periode ook steeds een aantal junior juristen bij hun werk begeleiden.

De grote drang om weer zelf cliënten bij te staan en hen te helpen met hun juridische vraagstukken zorgde er voor dat Liesbeth in 2016 de stap weer nam naar de advocatuur. Sindsdien werkt zij voor de derde vestiging van Bogaerts & Groenen advocaten in Arnhem. Deze vestiging werkt vanuit de handelsnaam Legal Office Advocaten.

Daar heeft Liesbeth haar juridische werkzaamheden op het gebied van algemeen verbintenissenrecht en arbeidsrecht weer als vanouds opgepakt en staat zij met enthousiasme en betrokkenheid haar cliënten bij. Door haar ruime kennis en ervaring kan zij zich goed inleven in zowel de positie van de ondernemer, als die van de particulier. Liesbeth staat er om bekend een juridisch vraagstuk praktisch te benaderen, maar altijd met het belang van haar cliënt voorop. Zij is een groot voorstander van het communiceren in begrijpelijke taal. Procederen doet zij graag, maar natuurlijk alleen als allerlaatste optie. Daarbij houdt zij niet alleen rekening met de kosten, maar ook met de impact die een rechtszaak op cliënten kan hebben. Liesbeth neemt haar cliënten van het begin tot het einde van een vraagstuk voortdurend mee in de verschillende opties, die tot een oplossing kunnen leiden. Of het nu door een praktische oplossing komt of door een rechtszaak: een tevreden cliënt staat bij Liesbeth voorop.